Στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων για την υδροδότηση των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων με υδροφόρα πλοία, υπεγράφη σήμερα απόφαση επιχορήγησης του δήμου Αίγινας με το ποσό των 150.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ μέχρι το τέλος του 2012 θα καταβληθούν τμηματικά άλλα 550.000 ευρώ.

Το συνολικό ποσό για το 2012 ανέρχεται σε 2.250.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν ήδη καταβληθεί 1.700.000 ευρώ.
Ωστόσο όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας η υδροδότηση του νησιού δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στη λύση της επιχορήγησης και στο μοντέλο που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια δηλώνει ότι θα υπάρξει νέα συνεργασία με το δήμο Αίγινας και «έλεγχος των δεδομένων επί τη βάσει των πραγματικών στοιχείων και αριθμών, ώστε να πάψουν οριστικά οι πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή ομηρία».

Παράλληλα καλούνται οι υδρομεταφορείς «να ανταποκριθούν στο έργο τους και να μη λειτουργούν πιεστικά και προσχηματικά σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης», αλλά και οι καταναλωτές «να ανταποκριθούν άμεσα στις μεγάλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ύδρευσης, που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ».

Ήδη, στην Αίγινα έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής του βόρειου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης του νησιού, προϋπολογισμού 6.651.302 ευρώ, ενώ η Περιφέρεια δηλώνει έτοιμη να χρηματοδοτήσει και το μεγάλο έργο της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης με το νερό της ΕΥΔΑΠ.
TAGS