Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο και πρώτο εμφανίζει ρυτίδες, ξηρότητα, δυσχρωμίες και πρηξίματα. Με την πάροδο του χρόνου το λίπος και το κολλαγόνο στο δέρμα μειώνονται αισθητά με αποτέλεσμα να λεπταίνει και οι φλέβες και τα αιμοφόρα αγγεία να είναι πιο ευδιάκριτα – έντονοι μαύροι κύκλοι.   
Για να προλάβετε τη γήρανση του δέρματος ή για να βελτιώσετε την κατάσταση του, μην παραλείπετε την καθημερινή και εντατική περιποίηση του δέρματος γύρω από τα μάτια.  

Όμως, εκτός από την καθημερινή περιποίηση του δέρματος στα μάτια θα πρέπει να προσέξετε και τους παρακάτω παράγοντες που επιδεινώνουν την κατάσταση των ματιών:  

• Ο σωστός και επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για την υγιή όψη των ματιών. Όταν είμαστε ξεκούραστοι τα μάτια μας φαίνονται πιο ανοιχτά, μεγάλα και φωτεινά – με λιγότερο ευδιάκριτους τους μαύρους κύκλους. Οπότε υπολογίστε πόση διάρκεια ύπνου σας χρειάζεται για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.  

• Για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους ενισχύστε την καθημερινή σας διατροφή με βιταμίνες, ασβέστιο και μαγνήσιο καταναλώνοντας πολλά πράσινα φρούτα και λαχανικά.  

• Μην πίνετε πολλά υγρά πριν τον ύπνο γιατί το πρωί θα ξυπνήσετε με έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια.  

• Η ρινική συμφόρηση και αλλεργική ρινίτιδα είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων καθώς και των πρηξιμάτων κάτω από τα μάτια.  

Πηγή: jenny