Τουλάχιστον 49 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, κοσμηματοπωλεία, αλλά και σπίτια στην Αττική είχε στο ενεργητικό της σπείρα ληστών που εξαρθρώθηκε μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, ένας Έλληνας και τέσσερις Αλβανοί, οι οποίοι δρούσαν από κοινού με έναν ακόμη Αλβανό, έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η σπείρα είχε διαπράξει συγκεκριμένα εννέα ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, 14 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μία ληστεία σε εταιρεία καθαρισμού, μία ληστεία σε οδηγό οχήματος και 24 ληστείες και κλοπές σε οικίες, με παράλληλη αφαίρεση αυτοκινήτων κατά τη διαφυγή τους.

Όπως ανέφερε μάλιστα σε ανακοινώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας η δράση των μελών της σπείρας χαρακτηριζόταν από ιδιαίτερη βιαιότητα, αφού δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν εναντίον των παθόντων, είτε προς εκφοβισμό είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση, ή εναντίον διερχομένων πολιτών και αστυνομικών, με σκοπό να αποφύγουν κάθε περίπτωση εγκλωβισμού ή καταδίωξής τους.

Στην περίπτωση μάλιστα που κάποιο μέλος της ομάδας συλλαμβανόταν ή καταδιωκόταν από αστυνομικούς, κάποια από τα μέλη της σπείρας είτε αδρανοποιούνταν είτε ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους για μικρό χρονικό διάστημα, είτε διαφοροποιούσαν τη σύνθεση της ομάδας και τη μεθοδολογία της, ώστε να είναι δύσκολος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψή τους, αλλά ακόμα και η ταυτοποίηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες των αρχών για τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες πράξεις συνεχίζονται.

Αναλυτικά εντοπίστηκαν: 


Τέσσερα καλάσνικοφ, με 14 γεμιστήρες
Δύο περίστροφα
Τρία πιστόλια
Δέκα γεμιστήρες πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων
Περίπου 1000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Τρεις επιθετικές χειροβομβίδες
Τρεις αμυντικές χειροβομβίδες
Οκτώ κομμάτια εκρηκτικής ύλης
Βραδύκαυστο φυτίλι πυροδότησης
Δύο σακουλάκια με 582 γραμμάρια χασίς
Χρηματικό ποσό 3.500 ευρώ
Διάφορα κοσμήματα
Τέσσερα αλεξίσφαιρα γιλέκα
Γάντια
Καπέλα
Κουκούλες full face
Τσαντάκια μέσης και ώμου
Τρία αυτοκίνητα
Δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού
Τρεις φορητοί υπολογιστές
Τέσσερις σκληροί δίσκοι
Πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας
25 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Ένας πολιορκητικός κριός.