Ως «κοινωνικά άδικη, αναποτελεσματική και επικίνδυνση για το ασφαλιστικό» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ την «αξίωση της τρόικα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση για πρόσθετη και βίαιη αύξηση κατά 2 έτη των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης».
Σύμφωνα με τη ΠΟΣΕ - ΙΚΑ πρόκειται για μια «συνταγή» χρεοκοπίας του Ασφαλιστικού και των ασφαλισμένων που όχι μόνο θα εντείνει τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα του κόσμου της εργασίας αλλά θα ακυρώσει τα όποια δημοσιονομικά οφέλη υποτίθεται ότι εξυπηρετεί.


Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι με επίσημη πρόβλεψη (χωρίς τα νέα μέτρα) για 1.205.000 συνταξιούχους το 2012 (από 1.168.730 το 2011, επιπλέον 36.270 άτομα) και τη μετριοπαθή εκτίμηση ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί εν αναμονή των νέων μέτρων στις 50.000, μόνο το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα χάσει εισφορές 150 εκατ ευρώ και επιπλέον 450 εκατ ευρώ (το ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή των συντάξεων στους 50.000 νέους συνταξιούχους) δηλ. σε ετήσια βάση συνολικά 600 εκατ ευρώ.

«Η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα τα οποία την στηρίζουν να σταματήσουν κάθε διαπραγμάτευση για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και για νέες περικοπές σε βάρος των "εύκολων" στόχων, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!» καταλήγει η ανακοίνωση.
TAGS