Ένας 30χρονος πρώην δημοτικός αστυνομικός από την Τρίπολη είναι ο αρχηγός της νέας συμμορίας με τα καλάσνικοφ που έχει διαπράξει τους τελευταίους μήνες δεκάδες ληστείες σε σπίτια, σούπερ μάρκετ, κοσμηματοπωλεία και γραφεία.  Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν την Τρίτη πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και τον πρώην δημοτικό αστυνομικό, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 14 γεμιστήρες, δύο περίστροφα, τρία πιστόλια, δέκα γεμιστήρες πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου 1.000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις επιθετικές και τρεις αμυντικές χειροβομβίδες.

Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος είχε κατηγορηθεί αρχικά για ληστεία που είχε διαπράξει στις 15 Οκτωβρίου 2010 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κολοτρώνη στην Τρίπολη με λεία 25.000 ευρω. Για τη ληστεία αυτή, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί και η 27χρονη φίλη του που είχε ομολογήσει. 

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν από το 2010 πληροφορίες ότι ο 34χρονος σχετιζόταν και με άλλη ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πεύκη. Λίγο μετά την ληστεία οι δράστες άρχισαν να γαζώνουν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους είχαν εντοπίσει στο Μενίδι.

Από τότε ο 30χρονος οργάνωσε μαζί με άλλα άτομα μία νέα μεγάλη συμμορία κακοποιών που προχώρησε σε εννέα ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, 14 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μία ληστεία σε εταιρεία καθαρισμού, μία ληστεία σε οδηγό οχήματος και 24 ληστείες σε σπίτια.

Aν και ο δράστης παρέμενε... φάντασμα για πολύ καιρό, οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως πίσω από τη δράση της βρίσκεται ο 34χρονος, αφού τα θύματα του αναγνώριζαν και το σωματότυπο, αλλά και τα τατουάζ του.