Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία του 1ου Spetses mini Marathon o 2ος Spetses mini Marathon θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες 12-14 Οκτωβρίου σε ένα πλούσιο αθλητικό και πολιτιστικό τριήμερο.   Εκτός από τις δύο διαδρομές των αγώνων δρόμου, των 5 και των 26 χλμ αντίστοιχα, φέτος προγραμματίζονται και οι ακόλουθες δραστηριότητες:  

-1ος Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλου Σπετσών (Κόστα-Σπέτσες).- Σάββατο 13 Οκτωβρίου. 

Οι κολυμβητές θα έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν είτε 2.5  χλμ (αρχίζοντας από την Κόστα και τερματίζοντας στην προβλήτα της Πλατείας Ποσειδωνίου) είτε 5 χλμ αρχίζοντας από την Πλατεία του Ποσειδωνίου και γυρνώντας πίσω. 

Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν καΐκια του συλλόγου «Αγαμέμνων» (παραδοσιακός σύλλογος καραβομαραγκών Σπετσών), σήμανση με σημαδούρες και ομάδα της Lifeguard Hellas για την ασφάλεια των κολυμβητών.  Τερματίζοντας οι κολυμβητές αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες του αθλητικού τριημέρου θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν πίτες από τα χέρια ντόπιων νοικοκυρών που θα αναλάβουν την γιορτή των Σπετσιώτικων Κερασμάτων στην πλατεία Ποσειδωνίου.

-Παιδικός Αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών- Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012  

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 θα διεξαχθούν οι αγώνες δρόμου σε δύο διαδρομές, των 5 και 26 χλμ που απευθύνονται τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους δρομείς που θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μια διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλλους θα γίνουν και άλλες δραστηριότητες.

Η διαδρομή των 26 χλμ αφορά στον γύρο του νησιού όπου οι δρομείς τρέχουν δίπλα στην θάλασσα και ανάμεσα στα πεύκα, ενώ αυτή των 5 χλμ περνάει μέσα από την Ντάπια και το Παλιό Λιμάνι, τερματίζοντας μπροστά στο Poseidonion Grand Hotel που όπως και πέρσι θα αποτελέσει το επίκεντρο των μη αθλητικών δραστηριοτήτων.   

Όπως και πέρσι – το Σάββατο βράδυ πριν τους Αγώνες Δρόμου θα στηθεί ένα free for all  Melissa Pasta Night με ζυμαρικά ολικής αλέσεως και παιδικά από την Μέλισσα και με την συμμετοχή των δρομέων και της τοπικής κοινωνίας καθώς και των εθελοντών – που φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 120 άτομα.  

Χρυσός Χορηγός του Spetses mini Marathon, όπως και πέρσι είναι η ING, Telecoms Provider η WIND που μας προτρέπει για μία ακόμη φορά να συμμετέχουμε σε έναν «Αγώνα για Όλους» και χορηγός φιλοξενίας το εμβληματικό ξενοδοχείο των Σπετσών, Poseidonion Grand Hotel, που πρωτοστατεί σε πολιτιστικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες του νησιού.  
 
Υποστηρικτές του αγώνα είναι το ΑΥΡΑ- active cap  που θα προσφέρει ισοτονικά ποτά, χυμούς, αναψυκτικά και νερά για τους αθλητές και το Ίδρυμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών καθώς και η εταιρεία ASICS.

Ο Spetses mini Marathon τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.