Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μαθητές του μουσικού σχολείου Πυλαίας, μαζί με τους γονείς τους, αποδοκιμάζοντας τις αλλαγές που έχουν προκύψει στον τρόπο της μεταφοράς τους από και προς το σχολείο. Ενώ μέχρι πρότινος η μεταφορά γινόταν με μισθωμένα λεωφορεία ανακοινώθηκε ότι στο εξής θα πραγματοποιείται με τη χρήση μαθητικών δελτίων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, με τους γονείς των μαθητών να επισημαίνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν σε κάθε διαδρομή δύο με τρία λεωφορεία καθιστώντας προβληματική και πολυέξοδη τη μετακίνησή τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ευθύμης Φωτόπουλος που συναντήθηκε με τους μαθητές και τους γονείς τους επισήμανε ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη από το δήμο Πυλαίας στο πλαίσιο της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης που ορίζει τη λύση του μαθητικού δελτίου όταν δεν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις αποστάσεις των μεταφορών.

O ίδιος πάντως πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεννόηση με τον δήμο και το υπουργείο προς την κατεύθυνση της προκήρυξης πρόσθετου διαγωνισμού για την ανανέωση της μεταφοράς των μαθητών με λεωφορεία.