Την αντίδρασή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) προκάλεσε η μη συμμετοχή του στην επιτροπή κοινωνικού διαλόγου για την απασχόληση.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ανδρέας Ανδρεάδης τονίζει ότι «ο ΣΕΤΕ και οι 14 Πανελλήνιοι Κλαδικοί Τουριστικοί Φορείς- μέλη του αδυνατούν να αντιληφθούν τη λογική αποκλεισμού του τουρισμού από αυτή τη διαδικασία».

«Ένας εξαιρετικά σημαντικός τομέας της ελληνικής οικονομίας, που συνεισφέρει περισσότερο από το 16% του ΑΕΠ και δημιουργεί το 20% των θέσεων εργασίας, δεν καλείται στη συζήτηση για τα εργασιακά. Όταν, μάλιστα, η γνωστή μελέτη της Μακ Κίνσεϊ προβλέπει ότι με ορίζοντα το 2020, σχεδόν οι μισές νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσω του τουρισμού, αυτός δεν καλείται να συμμετάσχει στη διαμόρφωση των στρατηγικών απασχόλησης», παρατηρεί ο κ. Ανδρεάδης.

Σημειώνει τέλος ότι οι κοινωνικοί εταίροι που μέχρι σήμερα υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δεν εκπροσωπούν τον τουριστικό τομέα.