Κινητοποιήσεις με τη μορφή 24ωρών επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχίζουν από αύριο οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΑΠΘ, καθώς όπως υποστηρίζουν τους ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοίκηση του ιδρύματος, ότι εάν το υπουργείο Παιδείας δεν καταβάλει έκτακτη επιχορήγηση, κινδυνεύουν «μετά από 25 χρόνια» ακόμη και με καταγγελία των συμβάσεών τους. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι βρίσκονται «παγιδευμένοι» μεταξύ «της κυβέρνησης, του πανεπιστημίου και των εργολάβων» και ζητούν «σταθερή» και «μόνιμη» εργασία και να σταματήσει η «ομηρία» τους.

Το σωματείο υπογραμμίζει ωστόσο, ότι το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σχετική επιστολή τους στις 14 Σεπτεμβρίου, τους κοινοποίησε ότι «το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει μέχρι σήμερα το ΑΠΘ, στο σύνολο των 26,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εισπράξει μέχρι το τέλος του έτους, αφορά την κάλυψη λειτουργικών δαπανών μεταξύ των οποίων και την πληρωμή των υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας».

Αύριο στις 10 θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευσή τους στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.