«Απαιτούνται σκληρές διαπραγματεύσεις για ισοδύναμα μέτρα με την τρόικα ώστε να ελαφρυνθούν οι υποχρεώσεις του κράτους μας έναντι τρίτων και να μην περιοριστούμε απλά και μόνο στην εύρεση ισοδύναμων μέτρων», τόνισε η πρώην υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα της επιμήκυνσης, το οποίο άλλωστε προβλέπεται και από το Μνημόνιο, μπορεί να  είναι ένα συνοδευτικό μέτρο των διαπραγματεύσεων μας με την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενός πακέτου που θα περιλαμβάνει επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από την αγορά ομολόγων και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού»

«Η επιμήκυνση από μόνη της χωρίς μάλιστα διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, θα παρατείνει το πρόγραμμα προσαρμογής, θα αποκλείσει τη χώρα μας από τις αγορές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ θα ελλοχεύει και τον κίνδυνο να απέχουμε από πιθανές μεγάλες αλλαγές που θα εξελίσσονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», σημείωσε η ίδια.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα, η κυρία Μπατζελή τόνισε ότι από το 2009 και για το επόμενο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής για τη χώρα, είναι φυσικό το σύνολο του πολιτικού συστήματος να υποστεί μια σημαντική φθορά.

«Οι αλλαγές στο εσωτερικό των υπαρχόντων πολιτικών κομμάτων, αλλά και των νέων που θα δημιουργηθούν είναι δεδομένες. Και η ίδια η κοινωνία έχει προαποφασίσει ότι από εδώ και πέρα οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα βασίζονται πλέον σε συναινετικά σχήματα», κατέληξε.