Κάθειρξη 11 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών στον νεαρό ταξιτζή, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο ενός άγγλου τουρίστα στον Λαγανά της Ζακύνθου τον Ιούνιο του 2011, ενώ πανηγυρικά αθωώθηκε ο συνάδελφός του για συνέργεια στη δολοφονία.
Χθες, μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατηγορούμενου όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά για το αδίκημα της θανατηφόρας μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ τα άλλα κακουργήματα που αφορούσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες μετατράπηκαν σε πλημμεληματικές πράξεις.

Από την άλλη πλευρά, αθώος κρίθηκε ο έτερος οδηγός ταξί που κατηγορείτο για συνέργεια στο φόνο, αφού είχε εμπλακεί στον καβγά για να χωρίσει τον έτερο κατηγορούμενο από τους Βρετανούς τουρίστες.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 13 Ιουνίου 2011 στον Λαγανά της Ζακύνθου, όταν ο βρετανός τουρίστας μαζί με ομάδα φίλων του στις 3 τα ξημερώματα, σημάδευαν με το λέιζερ, εξύβριζαν και χλεύαζαν τον 21χρονο οδηγό ταξί, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. 

Ο ταξιτζής κρατούσε ένα μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 19χρονος Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ και άλλοι τέσσερις Βρετανοί να τραυματιστούν ελαφρά.


Πηγή: patrastimes.gr