Στην υποβολή αιτημάτων προς τους προϊσταμένους των δικαστηρίων με σκοπό να τους εξασφαλισθεί η υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται, ώστε να εργάζονται μόνο στα δικαστικά κτήρια και όχι στο σπίτι τους, προχωρούν οι δικαστές.

 

Σύμφωνα με τους δικαστές, η υλοποίηση των μειώσεων στις αποδοχές τους, δεν θα τους επιτρέψει να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, κατά το μέρος που απαιτείται η κάλυψη των εξόδων με ίδιες δαπάνες.

 

Βάσει της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, «οι σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις του Συνταγματικά κατοχυρωμένου  μισθολογίου των Δικαστικών Λειτουργών, εάν τελικά πραγματοποιηθούν, πέραν της αντισυνταγματικότητάς τους, δημιουργούν στους Δικαστές πραγματική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων τους, κατά το μέρος που απαιτούν την κάλυψη των εξόδων, με δικές τους δαπάνες, όπως μέχρι τώρα γίνεται». 

 

Σύμφωνα με την Ένωση, «για τον λόγο αυτό, από σήμερα άρχισε να υποβάλλεται εκ μέρους των Δικαστών, αίτημα, προς τους Διευθύνοντες τα Δικαστήρια, για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, εντός του χώρου του οικείου Δικαστικού Καταστήματος, όπου, αποκλειστικά και μόνον θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους». 

 

Η έναρξη της υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στα δύο μεγαλύτερα Δικαστήρια της χώρας  το Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών, με ευρεία συμμετοχή και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, σε όλα τα δικαστήρια και τις εισαγγελίες.