Μετά το τέλος του καλοκαιριού όλες οι γυναίκες προσπαθούν να τακτοποιήσουν τα καλλυντικά τους, να κρατήσουν τα βασικά και να κρύψουν τα φωτεινά κραγιόν του καλοκαιριού και να πετάξουν τα περιττά.  
Παρακάτω σας δίνονται μερικά καλλυντικά-κλειδιά που θα σας βοηθήσουν για να επιλέξετε το φθινοπωρινό μακιγιάζ που σας ταιριάζει.  

Παλέτα καφέ 
Το είδος των αποχρώσεων που περιέχει μια τετραπλή παλέτα σκιών από το σκούρο καφέ μέχρι το πολύ ανοιχτό της μόκα μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε κάθε τόνο επιδερμίδας για να τονίσει ή να συμπληρώσει το μακιγιάζ των ματιών. Οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα μπορούν να δημιουργήσουν ένα απλό smoky look, ενώ όσες έχουν σκούρο δέρμα μπορούν να φορέσουν τις πιο ανοιχτές σκιές σαν highlighter κάτω από τα φρύδια και τις σκουρότερες σε όλο το βλέφαρο σαν καθημερινό μακιγιάζ.  

Βαθύ μοβ
Το έντονο μοβ ταιριάζει εύκολα σε κάθε επιδερμίδα και μπορεί να φορεθεί και το πρωί και το βράδυ. Αποφεύγουμε τις σκιές που περιέχουν πολύ κόκκινο γιατί δεν είναι ευπροσάρμοστες σε όλους τους τόνους επιδερμίδας και αν απλωθούν λάθος είναι πιθανό το αποτέλεσμα να θυμίζει μελανιά.  

Χρυσή σκιά 
Πρόκειται για την απόλυτη μεταλλική απόχρωση για κάθε γυναίκα. Πάντα επιλέγουμε μια φόρμουλα με περλέ φινίρισμα (το ματ χρυσό μπορεί να δείχνει σαν κιμωλία στο σκούρο δέρμα) Απλώνουμε τη σκιά σε όλο το βλέφαρο ή για ένα πιο διακριτικό λουκ μια λεπτή στρώση σκιάς κάτω από τα φρύδια.   

Ιριδίζουσα καφέ σκιά
Για τις περιπτώσεις που χρειαζόμαστε κάτι πιο φαντασμαγορικό από τα βασικά γήινα χρώματα μια καφέ-μπρονζέ σκιά με γκλίτερ είναι ιδανική για ένα βραδινό λουκ που ταιριάζει σε όλες. Κι αυτό διότι πρόκειται για μια πιο ενισχυμένη απόχρωση του καφέ την οποία κάθε τόνος επιδερμίδας μπορεί να φορέσει.  

Ροδακινί ρουζ
Σε αντίθεση με τα ροζ ρουζ τα οποία μπορούν να παραπέμψουν στο λουκ της Barbie ή σε ένα ψυχρό αποτέλεσμα, η ιριδίζουσα ροδακινί απόχρωση ταιριάζει με κάθε τόνο δέρματος. Οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα πρέπει να το φοράνε ακριβώς πάνω στα μήλα, ενώ όσες έχουν πιο σκούρα επιδερμίδα πρέπει να απλώνουν το ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά έτσι ώστε να δώσουν έμφαση στο χρώμα.   

Ροζ λιπγκλος
Τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος με ένα ροζ λιπγκλος. Μοιάζει με το φυσικό χρώμα των χειλιών των περισσότερων γυναικών ενώ δείχνει κολακευτικό ακόμα κι σε όσες δεν έχουν φυσική ροζ απόχρωση στα χείλη. Μια ημιγυαλιστερή φόρμουλα είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας.   

Bronzer
Kάθε επιδερμίδα μπορεί να επωφεληθεί από μερικές μπρονζέ πινελιές, ιδιαίτερα τον χειμώνα που προσδίδουν επιπλέον ζεστασιά. Οι μπρονζέ πούδρες με διακριτική λάμψη μπορούν να φορεθούν εύκολα σε κάθε επιδερμίδα. Αλλά όπως συμβαίνει και με το ροδακινί ρουζ κάθε χρωματικός τόνος επιδερμίδας πρέπει να το φορέσει με άλλο τρόπο. Οι ανοιχτόχρωμες και σταρένιες επιδερμίδες πρέπει να την απλώνουν στα πρώτα σημεία που μαυρίζουν από τον ήλιο. Δηλαδή στους κροτάφους, τα μάγουλα και το πηγούνι.   

Κόκκινο κραγιόν 
Το λαμπερό κινηματογραφικό λουκ είναι εφικτό για κάθε γυναίκα και μπορεί να υιοθετηθεί εύκολα φορώντας μόνο ένα κόκκινο κραγιόν. Οι σκουρόχρωμες επιλέγουν κόκκινο με πορτοκαλί τόνους και οι ανοιχτόχρωμες με μπλε.  

ΠΗΓΗ: Marie Claire