Κλιμακώνονται από την επόμενη εβδομάδα οι έρευνες της δικαιοσύνης για την υπόθεση με τις μίζες και τα εξοπλιστικά καθώς ο αρμόδιος ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλής αναμένεται να καλέσει σε συμπληρωματική απολογία τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τους λοιπούς εμπλεκόμενους με το σκάνδαλο που είναι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ανακύψει από τις συνεχιζόμενες δικαστικές έρευνες νέα στοιχεία που επιβαρύνουν τη θέση των ήδη εμπλεκομένων αλλά και άλλων πέντε προσώπων τα οποία θα κληθούν σε απολογία με βαριές κατηγορίες.

Μεταξύ αυτών, όπως αποκάλυψε η «Κ» της Κυριακής θα περιλαμβάνεται και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν για την οποία έχουν προκύψεις στοιχεία που την συνδέουν με αποδοχή χρημάτων από τις μίζες.

Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές δρομολογούν τις διαδικασίες για ταχεία εκδίκαση της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, καθώς η ανάκριση ολοκληρώνεται ως τα μέσα Οκτωβρίου και η σκυτάλη παραδίδεται στα αρμόδια δικαστικά συμβούλια που θα αποφασίσουν την παραπομπή της υπόθεσης σε δίκη.

Ωστόσο και ενώ οι ανακριτικές διαδικασίες τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, οι δικαστικές αρχές, αναμένουν ακόμα απαντήσεις σε σειρά δικαστικών αιτημάτων προς τις ελβετικές αρχές για το άνοιγμα λογαριασμών που έχουν εντοπιστεί και συνδέονται με τον Άκη Τσοχατζόπουλο η στενούς του συνεργάτες. Οι ελβετικές αρχές προς το παρόν
 δεν φαίνεται να είναι πρόθυμες να παράσχουν τα κρίσιμα για την ανάκριση της υπόθεσης με τις μίζες στοιχεία παρά την πίεση που τους ασκείται από πλευράς της ελληνικής δικαιοσύνης.

Πηγή: skai.gr