Σε συγχώνευση κλινικών με νοσοκομειακές μονάδες προχωρά το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, εντάσσονται σε επίπεδο λειτουργίας κλινικές από το 1ο και το 7ο πρώην Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας. Σύμφωνα με το υπουργείο με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του σύγχρονου Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εφημεριών της Αττικής, αλληλοσυμπληρώνεται η λειτουργία μιας ενιαίας ομάδας νοσοκομείων στο βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος βιοϊατρικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ενώ τα αναφερθέντα νοσοκομεία ενισχύονται με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως.

Ο υπουργός Yγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε πως «ουδείς απολύεται, ουδείς χάνει τη δουλειά του». «Καλούνται το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το διοικητικό, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χάριν των πολιτών, εκεί όπου το καθήκον τους ορίζει» πρόσθεσε.

Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές έτσι ώστε έως το τέλος του έτους τα τμήματα των νοσοκομείων της χώρας να έχουν μειωθεί κατά 661.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκο- μειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος προειδοποιεί ότι το υπουργείο Υγείας θα βρει αντιμέ- τωπους τους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων.