Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, παραπέμπεται αύριο ένα άτομο με την κατηγορία της συμμετοχής σε επίθεση που σημειώθηκε εναντίον μελών αντιφασιστικής οργάνωσης.  
Στη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε και διακομίστηκε εν συνεχεία στο νοσοκομείο της επαρχιακής πόλης, ο εκπαιδευτικός, Μιλιατζίν Τζεμαλί, όπως ακόμα  και άλλα τρία άτομα, που είναι μέλη της κίνησης: «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης».
  
Τα μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από μέλη της «Χρυσής Αυγής», την ώρα που κολλούσαν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές αφίσες.

Βάσει της καταγγελίας, εκτός από τον συλληφθέντα, συμμετείχαν άλλα τρία άτομα με μαύρα μπλουζάκια, γεγονός που, όπως τονίζουν, παραπέμπει στη «Χρυσή Αυγή». Την επίθεση κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο χθες, ζήτησε όμως και πήρε αναβολή για αύριο, ενώ η τοπική κομματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» υποστηρίζει πως δεν διατηρεί καμία σχέση με τους τραυματισμούς, ισχυριζόμενη ότι οι δράστες της επίθεσης δεν ανήκουν στο κόμμα.