Το σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, οι γονείς και κηδεμόνες του ιδρύματος «Παιδική Στέγη» συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα έξω από το υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του παιδικού σταθμού ΚΡΩΣΦΗΛΔ στο Κερατσίνι. «Η προσχολική αγωγή είναι κοινωνικό αγαθό και γι' αυτό δικαίωμα κάθε παιδιού και υποχρέωση του κράτους να καλύψει ποσοτικά και ποιοτικά όλον τον παιδικό πληθυσμό δωρεάν με ενιαίο τρόπο και όχι να μετατρέπεται σε εμπόρευμα», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του σωματείου των Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Γιώργος Μπουλούγαρης.

«Η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Εργασίας, κ. Παναγιωτόπουλου, δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσουν και οι 5 παιδικοί σταθμοί και κυρίως αυτός στο Κερατσίνι διατηρώντας τη χρηματοδότηση στα περσινά επίπεδα, παράλληλα μεθόδευσε το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στο Κερατσίνι και την υπονόμευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Για να ανακαλύψει ξαφνικά πρόβλημα ασφάλειας του σταθμού από το γεγονός ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας επικαλούμενη τη νομιμότητα όταν για πολλές δεκαετίες λειτουργεί χωρίς άδεια», δήλωσε ο ίδιος.

«Κοινή στόχευση κυβέρνησης και Ιδρύματος είναι η μετακύληση του κόστους λειτουργίας στις πλάτες των γονιών και των εργαζομένων, αυξάνοντας τα τροφεία, μειώνοντας μισθούς, ελαστικοποιώντας τις εργασιακές σχέσεις, κάνοντας απολύσεις, πουλώντας φιλανθρωπία», πρόσθεσε ζητώντας να μην κλείσει ο παιδικός σταθμούς, να καλυφθούν όλα τα κονδύλια που απαιτούνται για τη διαρκή και μόνιμη λειτουργία όλων των παιδικών σταθμών και να εξασφαλιστεί για τους εργαζόμενους μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.