Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη χορτολιβαδική περιοχή στη Μαλάξα Χανίων.
Η φωτιά εξελίσσεται μέσα σε χαράδρα και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν ήδη χερσαίες δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή από το Καλάμι μέχρι τα Άπτερα στη Σούδα του δήμου Χανίων. H φωτιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε έξι εστίες και σε μέτωπο 3,5 χιλιομέτρων, πάνω από την εθνική οδό Χανίων- Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποτεφρώθηκαν καλλιέργειες σε έκταση 10 στρεμμάτων και χορτολιβαδική βλάστηση σε έκταση 300 στρεμμάτων. Τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση και κάτοικοι της περιοχής.

Οι φλόγες απείλησαν τον αρχαιολογικό χώρο της «Απτέρας» αλλά και κατοικίες, ωστόσο η άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης αποσόβησε αυτό τον κίνδυνο. Το γεγονός ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικά σημεία, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως οφείλεται σε εμπρησμό.
TAGS