Την «αποδιάρθρωση» του δημόσιου συστήματος Υγείας διαπιστώνει η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη συγχώνευση κλινικών με νοσοκομειακές μονάδες.
«Η δημόσια Υγεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετατρέπεται σε «είδος πολυτελείας», για τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, τις οποίες -με εμμονή- εξακολουθούν να προωθούν τρόικα και συγκυβέρνηση», υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

«Την ώρα που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, διαμορφώνονται -με ιλιγγιώδη ταχύτητα- συνθήκες ανέχειας, φτώχειας και εξαθλίωσης για μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, το μνημονιακό «πρόγραμμα» καταργήσεων και συγχωνεύσεων Υγειονομικών Σχηματισμών και Δημόσιων Νοσοκομείων συνεχίζεται κανονικά. Σειρά είχαν αυτή τη φορά το 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ και το 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ, το οποίο -σημειωτέον- εξυπηρετεί χιλιάδες νεφροπαθείς», σημειώνει η ανακοίνωση.

Ακόμη κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου «για τις επιπτώσεις των περικοπών και των περιορισμών σε φάρμακα και παροχές, των μειώσεων στη χρηματοδότηση και τη συμπίεση των προϋπολογισμών τόσο των νοσοκομείων όσο και του ΕΟΠΥΥ». Τέλος, η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως θα συνεχίσει «να διεκδικεί ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών».