Τις φυλακές της Κέρκυρας επισκέφθηκε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία ενημέρωσε τους κρατούμενους για «τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί και οι οποίες αποβλέπουν στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και στην αποσυμφόρηση των φυλακών». Το σωφρονιστικό ίδρυμα επισκέφθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Νίκος Κανελλόπουλος.

Ο κ. Ρουπακιώτης θα εγκαινιάσει σήμερα το νεότευκτο τετραώροφο δικαστικό Μέγαρο της Κέρκυρας στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες του Εφετείου, της Εισαγγελίας Εφετών, του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Διοικητικού Πρωτοδικείου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Ειρηνοδικείου, του Πταισματοδικείου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Υπηρεσίας Ανηλίκων, ενώ έχουν προβλεφθεί γραφεία και για τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο.

Το έργο είναι συνολικής δαπάνης 21.170.000 ευρώ, παραδόθηκε προς χρήση τον Σεπτέμβριο του 2012 και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, ενώ η μελέτη, δημοπράτηση, επίβλεψη και παραλαβή του ανατέθηκε στην εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ».