Σε φυλάκιση οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης ένας 30χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του μουσουλμάνου εκπαιδευτικού.
Ο 30χρονος κατηγορείται ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης συμμετείχε σε επίθεση που σημειώθηκε εναντίον μελών αντιφασιστικής οργάνωσης, ένα εκ των οποίων είναι και ο μουσουλμάνος εκπαιδευτικός.

Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της επαρχιακής πόλης, ο εκπαιδευτικός, Μιλιατζίν Τζεμαλί, καθώς επίσης και άλλα τρία άτομα.

Τα μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης» κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από μέλη της «Χρυσής Αυγής», την ώρα που κολλούσαν αφίσες, κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ενώ ο εκπαιδευτικός στην κατάθεσή του αναφέρει ότι αναγνώρισε τον 30χρονο.

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της αντιφασιστικής κίνησης, εκτός από τον καταδικασθέντα στην επίθεση συμμετείχαν άλλα τρία άτομα τα οποία φορούσαν μαύρα μπλουζάκια, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, παραπέμπει στη «Χρυσή Αυγή».