Παραλύει η χώρα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει 24ωρη γενική απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικάτων «απορρίπτουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Όσο οι δανειστές εμμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών τόσο θα εντείνεται ο αγώνας των συνδικάτων».

Την ίδια ώρα τα συνδικάτα ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιούν εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους και συσκέψεων με τα πρωτοβάθμια σωματεία, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης. «Η αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής ενότητας όλων των δυνάμεων της εργασίας στον αγώνα για την απόκρουση της πιο σκληρής, και άδικης επίθεσης που δέχονται εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.