Διαφεύγει της σύλληψης ο δράστης της δολοφονίας του 17χρονου από το Ροτάσι, που έπεσε νεκρός χθες το μεσημέρι από μαχαιριά στην πλάτη, εν τω μέσω άγριας συμπλοκής με μαγκούρες και ένα και μοναδικό όπλο.

Θρήνος αλλά και ένταση επικρατεί στο χωριό, καθώς στις 13.30 πρόκειται να ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Εν τω μεταξύ, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο χωριό και στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι οι δράστες, αλλά και στα σπίτια των εμπλεκόμενων στο μακελειό, καθώς η "σκιά" της βεντέτας πέφτει βαριά πάνω από το χωριό και τις δύο οικογένειες, τις οποίες χωρίζουν διαφορές εδώ και καιρό.

Σε ό,τι αφορά το δράστη της δολοφονίας του 17χρονου, η αστυνομία έχει καταλήξει στην ταυτότητα του δράστη, ωστόσο περιμένει την "επιβεβαίωση" είτε προανακριτικά, είτε από στοιχεία που έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο.

Οι δύο οικογένειες, που εδώ και χρόνια, έχουν κτηματικές διαφορές, συναντήθηκαν, χθες το μεσημέρι, έξω από τα χειμαδιά τους. Τέσσερα άτομα από μια πλευρά και τρία από την άλλη πλευρά συνεπλάκησαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, με βάση και τις πρώτες καταθέσεις που έχουν δοθεί, το ένα και μοναδικό όπλο που βγήκε, φέρεται να ανήκει σε μέλος της οικογένειας του 17χρονου θύματος. Το όπλο αυτό δεν αποκλείεται να αποτέλεσε την αιτία του κακού, καθώς ένα επεισόδιο με μαγκούρες και με μπουνιές εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό με ένα νέο άνθρωπο να πέφτει νεκρός.


Πηγή: Cretalive.gr