Την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων τους αποφασίζει αυτή την ώρα το σωματείο Ελλήνων Δικαστών σε γενική συνέλευση που πραγματοποιεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 6 Οκτωβρίου ενώ υπάρχουν προτάσεις που ζητούν τη συνέχιση αυτών μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή οι δικαστές Α΄βαθμού αλλά και πολλοί εισαγγελείς απειλούν με μαζικές παραιτήσεις στην περίπτωση που τελικά περάσουν οι μειώσεις στους μισθούς τους. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί το απόγευμα.


Σε 24ωρη απεργία οι δικηγόροι

Και οι δικηγόροι της Αθήνας θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτεμβρίου, μετά από απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι δικηγόροι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς "τον δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές ελληνικό λαό", τονίζοντας "τον αδιέξοδο, κοινωνικά άδικο και αποσπασματικό τους χαρακτήρα".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ οι δικηγόροι εκφράζουν την έντονη αντίθεσή του "στη φαλκίδευση των δικαιωμάτων του μέσου Έλληνα πολίτη, ο οποίος πλήττεται - κατά τρόπο πρωτοφανή στον πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του- μέσω περικοπών που απομειώνουν τα εισοδήματά του και πλήττουν τα δικαιώματά του στην κοινωνική ασφάλιση και στην απόδοση παροχών, όπως είναι το εφάπαξ".