Ακόμα σαράντα έξι αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 21.09.2012, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν είκοσι δύο (22) πολίτες Μπανγκλαντές, ένας (1) πολίτης Νιγηρίας, ένας (1) πολίτης Ιράν, ένας (1) πολίτης Ιράκ, ένας (1) πολίτης Πακιστάν, δύο (2) πολίτες Αλγερίας, ένας (1) πολίτης Αιγύπτου, ένας (1) πολίτης Μαδαγασκάρης, ένας (1) πολίτης Αφγανιστάν και δεκαπέντε (15) πολίτες Αλβανίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Ντάκα, το Λάγος, το Ερμπίλ, το Λαχώρ, το Αλγέρι, το Κάιρο, το Παρίσι και την Καμπούλ, αντίστοιχα. Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας πραγματοποιήθηκε οδικώς μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.