Και όμως, υπάρχουν τρόποι! Ο official colorist της Garnier, Νικόλας Βιλλιώτης, σου δίνει «χρυσές» συμβουλές για κούρεμα, styling και βαφή!
Είναι γεγονός ότι ποτέ τα μαλλιά δεν είναι ικανοποιητικά μακριά για σένα. Βασική υπόθεση, λοιπόν, είναι ότι μακραίνεις τα μαλλιά σου. Καλώς ήρθες στο club! Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτεί υπομονή και επιμονή. Εμείς δεν μπορούμε να σου προσθέσουμε ως δια μαγείας 3 πόντους μαλλιού αλλά μπορούμε να σου μεταφέρουμε τις συμβουλές μας, δια στόματος Νικόλα Βιλλιώτη, για να φαίνονται πιο μακριά τα μαλλιά σου, μέχρι να γίνουν κιόλας! Θα μιλήσουμε για το κούρεμα των μαλλιών, το styling και το χρώμα. Κάθε ένα προσθέτει ένα λιθαράκι (...και ένα ποντάκι) στην ψευδαίσθηση που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Πώς; Πάμε να δούμε…

Η κουπ

Η αντίληψη που επικρατεί ότι για να μακρύνουν τα μαλλιά δεν πρέπει να τα κουρεύουμε ποτέ είναι απολύτως λανθασμένη. Όπως, επίσης, και η άποψη ότι τα κοντά μαλλιά δεν μπορούν να δείχνουν μακρύτερα. Ο Νικόλας Βιλλιώτης συμβουλεύει: «Αν τα μαλλιά σου είναι στο ύψος του ώμου καλό είναι να φιλαριστούν από την πίσω πλευρά, στον αυχένα δηλαδή, και περιμετρικά, αφήνοντας όμως φράντζες μακριές μέχρι το σαγόνι. Έτσι, δίνεις στο κούρεμα ένα μακρόστενο σχήμα που προσφέρει την ψευδαίσθηση ότι έχεις πιο μακριά μαλλιά».

Στην συνέχεια όσον αφορά τα ήδη μακριά μαλλιά (…είσαι από τις τυχερές) το φιλάρισμα αποφεύγεται ενώ το ιδανικό πρότυπο θεωρείται η Brigitte Bardot και το κούρεμά της. «Κόβοντας δυο πλάγιες φράντζες σαν της Brigitte που ακουμπούν στα μήλα αυτομάτως δημιουργούνται δυο άνισα μήκη που προσθέτουν έξτρα πόντους στο ήδη μακρύ μαλλί» προτείνει ο expert και συνεχίζει: «Αυτό το κούρεμα προσφέρει φρεσκάδα και τονίζει τα μήλα ούτως ή άλλως. Έχοντας παράλληλα την αντίθεση του κοντού της φράντζας και των πιο μακριών μαλλιών, αποκτάμε αυτό που τόσο επιθυμούμε».

Πηγή: www.missbloom.gr