Τα βήματα των υπόλοιπων μουσουλμάνων στην Ευρώπη ακολουθούν όσοι διαμένουν στην Ελλάδα, καθώς θέλησαν να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία στην πλατεία Μαβίλη, ωστόσο τα ΜΑΤ δεν τους το επέτρεψαν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες επικράτησε ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες όταν είδαν τις κλούβες των ΜΑΤ τα οποία τους απέτρεψαν να προσεγγίσουν την Πρεσβεία των ΗΠΑ κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στους δρόμους πέριξ της πλ.Ομονοίας καθώς τερματίζεται αυτήν την ώρα η πορεία. Περί τις 6:15 το απόγευμα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση απώθησης των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι σταδιακά απομακρύνθηκαν από την πλ.Ομονοίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ομονοίας στις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό κατά του αμερικανού προέδρου Ομπαμα. Για λίγο  τα πράγματα  ηρέμησαν, ωστόσο επικράσε εκ νέου ένταση στην Πειραιώς όπου και είχαν απωθηθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές έσπασαν τζάμια καταστημάτων.

Περίπου 500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία, ενώ ο σταθμός του μετρό Μέγαρο Μουσικής παρέμεινε για πολλή ώρα κλειστός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία έγιναν σαράντα προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων, όπου και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις, διαφορετικά θα αφεθούν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και πολλές ημέρες η Μέση Ανατολή γνωρίζει αναταραχές λόγω της ταινίας αυτής, με νεκρούς και τραυματίες.