current views are: 1

25 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση07:45

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε καταστηματάρχες στο Αγρίνιο

Στην εξάρθρωση σπείρας που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην περιοχή του Αγρινίου, προχώρησε η αστυνομία. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, 34, 30, 28 και 28 ετών ενώ αναζητούνται άλλα πέντε.

Δημοσίευση 07:45’
αρθρο-newpost

Στην εξάρθρωση σπείρας που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην περιοχή του Αγρινίου, προχώρησε η αστυνομία. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, 34, 30, 28 και 28 ετών ενώ αναζητούνται άλλα πέντε.

Στην εξάρθρωση σπείρας που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην περιοχή του Αγρινίου, προχώρησε η αστυνομία. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, 34, 30, 28 και 28 ετών ενώ αναζητούνται άλλα πέντε. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της απόπειρας εκβίασης, της παράνομης κατοχής όπλων και ναρκωτικών καθώς και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι άλλοι πέντε συνεργοί των συλληφθέντων, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ένας 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 34χρονος, 30χρονος και οι δύο 28χρονοι, πήγαν σε καφετέρια ενός 52χρονου, στο Αγρίνιο, όπου απαίτησαν την εβδομαδιαία καταβολή του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ προκειμένου να παρέχουν προστασία στην επιχείρησή του. Στη συνέχεια, οι ίδιοι δράστες, μετέβησαν σε καφετέρια 36χρονου, στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, όπου με τον ίδιο τρόπο απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού από τον ιδιοκτήτη. Λίγη ώρα αργότερα οι πέντε δράστες, που αναζητούνται, προκάλεσαν φθορές στην γυάλινη πρόσοψη του καταστήματος του 52χρονου στο Αγρίνιο.
 
Στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων βρήκαν, 1.135 ευρώ, εννέα κινητά τηλέφωνα και πολλές κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
 
Εξάλλου, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, στο Αγρίνιο, την Αθήνα και την Κόρινθο, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα γεμιστήρα τυφεκίου με 25 φυσίγγια, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 18,8 γραμμαρίων, ένα αβολίδωτο φυσίγγι και δυο κινητά τηλέφωνα.
 
Επίσης έγινε έρευνα στο σπίτι του 25χρονου συλληφθέντα, στο Αγρίνιο, που διέμεναν προσωρινά ο 30χρονος και ο 28χρονος όπου βρέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 12,6 γραμμαρίων, δεκατέσσερα κινητά τηλέφωνα και μεγάλος αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας.

σχετικα αρθρα