Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα μέσα μεταφοράς


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 

Οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό θα συμμετάσχουν με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη του ωραρίου. Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.  Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός. Εξαίρεση αποτελούν οι τουριστικές αμαξοστοιχίες στις διαδρομές: Πύργου- Ολυμπίας- Κατακόλου και Διακοφτού- Καλαβρύτων.

Επιπλέον, από την εταιρία ανακοινώθηκε, ότι και σήμερα ματαιώνονται ορισμένα δρομολόγια, καθώς η απεργία ξεκινάει από τις 12 τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα, ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

- 500 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη).

- 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα).

- 1686 (Αλεξανδρούπολη- Δίκαια).

- 2536 Αθηνών- Χαλκίδας- Αθηνών.

- 753 Θεσσαλονίκης- Έδεσσας- Θεσσαλονίκης.

- 3593-3592 Θεσσαλονίκης- Λάρισας- Θεσσαλονίκης.

- 2576-2577 Λάρισας- Βόλου- Λάρισας.

Επίσης, λόγω της απεργίας, δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Στη Θεσσαλονίκη, δύο στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Έτσι, τα αστικά λεωφορεία θα είναι ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει για αύριο η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε κλείσιμο των καταστημάτων στις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 το μεσημέρι και μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι οργανώσεις των εργαζομένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επερχόμενα νέα μέτρα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο