Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 

Οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό θα συμμετάσχουν με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη του ωραρίου. Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.  Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός. Εξαίρεση αποτελούν οι τουριστικές αμαξοστοιχίες στις διαδρομές: Πύργου- Ολυμπίας- Κατακόλου και Διακοφτού- Καλαβρύτων.

Επιπλέον, από την εταιρία ανακοινώθηκε, ότι και σήμερα ματαιώνονται ορισμένα δρομολόγια, καθώς η απεργία ξεκινάει από τις 12 τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα, ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

- 500 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη).

- 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα).

- 1686 (Αλεξανδρούπολη- Δίκαια).

- 2536 Αθηνών- Χαλκίδας- Αθηνών.

- 753 Θεσσαλονίκης- Έδεσσας- Θεσσαλονίκης.

- 3593-3592 Θεσσαλονίκης- Λάρισας- Θεσσαλονίκης.

- 2576-2577 Λάρισας- Βόλου- Λάρισας.

Επίσης, λόγω της απεργίας, δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Στη Θεσσαλονίκη, δύο στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Έτσι, τα αστικά λεωφορεία θα είναι ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει για αύριο η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε κλείσιμο των καταστημάτων στις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 το μεσημέρι και μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι οργανώσεις των εργαζομένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επερχόμενα νέα μέτρα.