Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 200 € επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης σε 30χρόνο από την Ξάνθη, υπάλληλο εταιρίας security, που κατηγορείται για το ξυλοδαρμό ενός εκπαιδευτικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων το βράδυ της περασμένη Τρίτης στο κέντρο της πόλης, ανάμεσα σε μέλη της κίνησης «ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» και μελών της Χρυσής Αυγής.
Ο 30χρόνος άντρας συνελήφθη μετά από μήνυση την οποία κατέθεσε ο εκπαιδευτικός και αναγνωρίστηκε από το σύνολο των μαρτύρων ως ο δράστης που επιτέθηκε με βία σε βάρος του εκπαιδευτικού.

Το περιστατικό, που ανησύχησε την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, ξεκίνησε όταν ο 30χρόνος άντρας επιτέθηκε σε τέσσερα άτομα, μέλη της κίνησης «ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» που έκαναν αφισοκόλληση για αντιρατσιστική εκδήλωση που προγραμμάτιζαν.

Η ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και κρατούσαν στυλιάρια, τους οποίους αναγνώρισαν ως μέλη της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας των διακριτικών της ελληνικής σημαίας και του ήλιου της Βεργίνας που είχαν οι μπλούζες τους, αλλά και διότι ανέφεραν το όνομα του κόμματος κατά την επίθεση.
Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την επαφή του με τη Χρυσή Αυγή, αλλά αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του κόμματος με το περιστατικό.
TAGS