Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του ΑΧΕΠΑ πραγματοποιούν από τις 8.30 το πρωί οι γιατροί του νοσοκομείου, διεκδικώντας την καταβολή των οφειλόμενων εφημεριών τους.
Οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες από τον περασμένο Απρίλιο και εκφράζουν την έντονη ανησυχία και αντίθεσή τους στα νέα συρρικνωμένα προγράμματα εφημεριών του νοσοκομείου τα οποία όπως υποστηρίζουν, δεν αρκούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών.

«Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο οι κλινικές εφημέρευσαν με πρόγραμμα που κατάρτισε η Διοίκηση, χωρίς την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και την έγκριση από τους διευθυντές των κλινικών, με τροποποίηση προγραμμάτων κατά το δοκούν, με αιτιολογία το μειωμένο κονδύλι, αδικώντας ιατρούς, τμήματα και ασθενείς. Πιστεύουμε ότι θα διαιωνίζεται το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας, της μη σύννομης κατάρτισης προγραμμάτων και της συνεχώς αυξημένης επικινδυνότητας εφημεριακής εργασιακής κατάστασης» ανέφερε ο πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σούλης.

Αναφορικά με την ταλαιπωρία των ασθενών καθώς το νοσοκομείο εφημερεύει, ο κ. Σούλης σημείωσε ότι «οι ασθενείς υφίστανται ταλαιπωρία λόγω των περικοπών στα προγράμματα εφημεριών και όχι λόγω των κινητοποιήσεων των γιατρών».
TAGS