Την άμεση ανάκληση πλαστικών μπολ, μπλε χρώματος, για χρήση σε τρόφιμα, τα οποία δεν έφεραν στην ελληνική γλώσσα κατάλληλη επισήμανση ζήτησε Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΕΦΕΤ από την επιχείρηση που διακινεί. Οι ειδικοί όροι χρήσης που συνοδεύουν το προϊόν δεν αναφέρουν στην ελληνική γλώσσα τις προβλεπόμενες από τον κατασκευαστή ορθές συνθήκες χρήσης του αντικειμένου, δηλαδή «κατάλληλο να περιέχει τρόφιμα ζεστά μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες».

Πρόκειται για πλαστικά μπολ, μπλε χρώματος, σε συσκευασία των 10, για χρήση σε τρόφιμα, με την εμπορική επωνυμία «PARTY COLORS 10 SCODELLE» με αριθμό παρτίδας LP9510141. Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται από την ιταλική επιχείρηση «Dopla S.p.A.» και διακινείται από την ελληνική εταιρεία Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου του προϊόντος από την επιχείρηση και την ορθή του επισήμανση. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες από τον κατασκευαστή ειδικές συνθήκες χρήσης.
TAGS