Μία άκρως επικίνδυνη ανακάλυψη έκαναν παιδιά στο κέντρο της πόλης των Σερρών, την ώρα που έπαιζαν. Συγκεκριμένα, βρήκαν κρύπτη με περισσότερες από 200 χειροβομβίδες, στην οδό Ολυμπίου, περιοχή όπου ο Δήμος εκτελεί έργα ανάπλασης.

Στην περιοχή είχαν γκρεμιστεί δύο παλιά σπίτια και ο Δήμος προχώρησε σε ανάπλαση του δρόμου. Το έργο σταμάτησε, όμως, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων και ο μεγάλος όγκος νερού έφερε στην επιφάνεια αρχικά δώδεκα χειροβομβίδες, τις οποίες κι εντόπισαν μικρά παιδιά που έπαιζαν στη γειτονιά.

Αμέσως ενημερώθηκαν ο Στρατός και η Αστυνομία, που έθεσαν υπό πλήρη φρούρηση την περιοχή, ενώ άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς «χτενίζουν» από χθες την περιοχή. Οι έρευνες του Στρατού συνεχίζονται, καθώς η περιοχή θεωρείται, σύμφωνα με τον ταξίαρχο, «ύποπτος χώρος», ενώ ειδικοί πυροτεχνουργοί του Στρατού συνεχίζουν το έργο της απομάκρυνσης των χειροβομβίδων.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 10ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχο Κωνσταντίνο Χούπη, πρόκειται για κρύπτη πολεμοφοδίων και κατατάσσεται χρονικά στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου στη χώρα. Εκατό και πλέον από τις χειροβομβίδες που έχουν εξαχθεί από την κρύπτη μέχρι στιγμής είναι ρωσικής προέλευσης.

Το συμβάν έχει αναστατώσει τους κατοίκους των Σερρών καθώς λίγα μέτρα απέναντι από το σημείο, όπου εντοπίστηκε η κρύπτη, βρίσκεται το 13ο Δημοτικό Σχολείο με τα παιδιά να παίζουν ανέμελα στην περιοχή. Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σερρών Χρήστςο Κρυστάλλης, πάντως, ανέφερε ότι τα παιδιά δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.