Όσο μικραίνει  το κίνητρο, τόσο μεγαλώνει  η… αγριότητα των μικροκακοποιών  που καταφεύγουν στον ξυλοδαρμό  ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων για  να τους ληστέψουν! Σίγουρα,  όμως, η λεία της ληστείας στην  Αλεξανδρούπολη δεν άξιζε τα  όσα έπαθε το 82χρονο θύμα της.

Ο άτυχος  ηλικιωμένος κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από τη βίαια επίθεση ενός 38χρονου Έλληνα που τον χτύπησε στη μέση του δρόμου για να του αρπάξει μια νάιλον σακούλα με… πέντε ζευγάρια παπούτσια! Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, αλλά σε μικρή απόσταση συνελήφθη από αστυνομικούς και θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ τα κλεμμένα παπούτσια επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Στη μέση του  δρόμου έπεσε θύμα ληστείας, όπως αναφέρει το protothema.gr,  και μια ηλικιωμένη γυναίκα που περπατούσε αμέριμνη στην Εγλυκάδα της Πάτρας. Δύο νεαροί Έλληνες την πλησίασαν και την απείλησαν ότι θα τη χτυπήσουν, ζητώντας της όσα χρήματα είχε μαζί της! Η γυναίκα δεν είχε παρά 50 ευρώ, τα οποία τους έδωσε και οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν.