Σκάνδαλο με παράνομες άδειες χειριστών ταχυπλόων σκαφών από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας έφερε στο φως η σχετική προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε κατόπιν καταγγελιών, σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Συγκεκριμένα όπως προέκυψε κατά την προκαταρκτική εξέταση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λ.Σ. διαφαίνονται σοβαρές παρατυπίες, καθώς και χρηματισμός για την έκδοση των εν λόγω αδειών, ενώ η χορήγησή τους γινόταν χωρίς τη συμμετοχή των υποψηφίων στις προβλεπόμενες εξετάσεις.

Ανεξάρτητα από την πορεία καταλογισμού ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων από την αρμόδια Εισαγγελία, διατάχτηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για διακρίβωση τέλεσης και πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο υπεύθυνος της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας.

Την ίδια στιγμή από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διαμηνύεται ότι τα στελέχη που θα αποδειχθεί ότι εμπλέκονται στην τέλεση ποινικών αδικημάτων και σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων, θα απομακρυνθούν από τις τάξεις του Σώματος.