Σε συμπλοκή η οποία ευτυχώς δεν έλαβε τραγικές διαστάσεις, κατέληξε η διαμάχη μεταξύ γουρουνοκυνηγών σε ορεινή περιοχή της Ηλείας, σχετικά με τη θέση πουείχαν καταλάβει στη διάρκεια του κυνηγιού.
Η συμπλοκή που ακολούθησε μετά από έντονη λεκτική αντιπαράθεση, ευτυχώς παρέμεινε μόνο στη σωματική άσκηση βίας και δεν προχώρησε στη χρήση των κυνηγετικών όπλων , αν και προς στιγμήν απειλήθηκε να γίνει κάτι τέτοιο...

Όλα ξεκίνησαν όταν η μία ομάδα γουρουνοκυνηγών (από τις αρκετές που προσέρχονται στην ευρύτερη περιοχή) είχε πάρει θέση και ετοιμαζόταν να προβεί στο κυνήγι αγριογούρουνων, με τη χρήση και των κυνηγόσκυλων που είχαν στη διάθεσή τους.

Σε κοντινό σημείο ωστόσο προσήλθε άλλη ομάδα κυνηγών , που η παρουσία τους ήταν ιδιαίτερα εμφανής από τους πρώτους γουρουνοκυνηγούς.

Μεταξύ των κυνηγών στη συνέχεια υπήρξε διάλογος πως θα πρέπει να απομακρυνθούν εκείνοι που ήλθαν δεύτεροι στο σημείο...

Τα πράγματα άρχισαν να οξύνονται όταν στο καρτέρι παρουσιάστηκαν αγριογούρουνα, με συνέπεια να γίνει ...μπέρδεμα κατά τη διάρκεια του κυνηγιού μεταξύ της ομάδας που έβγαλε τα θηράματα και των μελών της άλλης που ξαφνικά μπήκε στο κυνήγι!

Κουβέντα με τη κουβέντα, μετά από αυτή την εξέλιξη, τα πράγματα δεν άργησε να εκτραχυνθούν και από τις προσωπικές λογομαχίες , οι κυνηγοί αγριόχοιρων να πιαστούν στα χέρια και να σημειωθούν σκηνές απείρου... κάλλους που θύμιζαν έντονα ταινία γουέστερν!

Προς στιγμήν απειλήθηκε πολύ σοβαρό επεισόδιο με τη χρήση κυνηγετικών όπλων, αλλά ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι, χωρίς το συμβάν να λάβει επικίνδυνες και πιθανόν τραγικές διαστάσεις.

Να σημειωθεί ότι ανάλογα γεγονότα σημειώνονται συχνά σε αρκετές περιοχές της Ηλείας αλλά και γειτονικών νομών , που το κυνήγι του αγριογούρουνου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και γίνεται από πολυμελείς ομάδες , στην προσπάθειά τους να «πλασαριστούν» στις καλύτερες θέσεις που είναι ιδιαίτερα αποδοτικές, όσον αφορά τη θήρα των αγριόχοιρων...

Πηγή: dete.gr