Δικογραφία σε βάρος πέντε εταιρειών σχημάτισε η υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για φοροδιαφυγή και έκδοση τιμολογίων.

Εκτιμάται ότι πάνω από 5,8 εκατομμύρια ευρώ είναι η συνολική αξία των 115 εικονικών τιμολογίων που διακίνησαν μεταξύ τους. 

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών προέδρων, ενός λογιστή και ενός διαχειριστή, ενώ αναζητείται ένας ακόμη πρόεδρος εταιρείας.

Αναλυτικότερα, στα πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, προέκυψε η εμπλοκή των εταιριών αυτών σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, με τη μέθοδο της μεταξύ τους διακίνησης εικονικών τιμολογίων.

Σημειώνεται ότι εταιρείες δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στον τομέα ηλεκτρονικού εμπορίου, στον τομέα παραγωγής CD και DVD και ανακύκλωσης.

Κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων εταιρειών, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος στοιχείων, που σχετίζονται με κακουργηματικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.