Σε απολογία καλείται σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, από τον αρμόδιο ανακριτή που ερευνά την υπόθεση των χρηματισμών και των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Υπό το βάρος της ίδιας κατηγορίας καλείται σε απολογία και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, καθώς και ακόμη τρία άτομα για τα οποία προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Οι πέντε ύποπτοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Ταυτόχρονα, αιφνιδιαστικές έρευνες σε εταιρείες και σπίτια στη Θεσσαλονίκη έκαναν την Τρίτη αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έπειτα από εντολή για την έρευνα που βρίσκεται σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο κλιμάκια αστυνομικών, έχοντας τη συνδρομή δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, έκαναν έφοδο σε τουλάχιστον 5-6 εταιρείες και αντίστοιχα σπίτια προσώπων που φέρονται να διατηρούσαν σχέσεις με τον πρώην υπουργό ή κατονομάστηκαν κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας που διενεργείται.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών, που επόπτευαν δύο εισαγγελείς και ένας πταισματοδίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, 4-5 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περίπου 10 usb και 3-4 εξωτερικοί αποθηκευτικοί δίσκοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα προκειμένου να διερευνηθεί εάν περιέχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία που ενδεχόμενα εισφέρουν νέα δεδομένα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου.