Δύο κλούβες των ΜΑΤ «επιστράτευσε» η ΕΛ.ΑΣ. για την διαμαρτυρία των ατόμων με αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας. Όταν οι συγκεντρωμένοι πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες των ΜΑΤ έσπρωξαν τα ΑΜΕΑ με αποτέλεσμα ορισμένοι να τραυματιστούν.
Το γεγονός προκάλεσε το μένος ακόμα και των περαστικών που επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς. Τελικά η πορεία οδηγήθηκε στη Βουλή.

Μάλιστα αντιπροσωπεία
 της Ε.Σ.Α.μεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία) εισήλθε στη Βουλή και παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον διευθυντή του Γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι πριν την ψήφιση των μέτρων θα τους δεχτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και μέλη της Σ.Ε.Α.ΑΝ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων) που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ. Φτάνοντας στη Βουλή, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των λουλουδάδικων ζήτησαν να περάσει και δική τους αντιπροσωπεία. Αυτό όμως δεν τους επετράπη με αποτέλεσμα να υπάρξει μικροσυμπλοκή με δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο σημείο. Από την ολιγόλεπτη συμπλοκή των συγκεντρωμένων με αστυνομικούς, υπήρξαν μικροτραυματισμοί. Στη συνέχεια η ένταση αποκλιμακώθηκε καθώς επετράπη στην αντιπροσωπεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ να περάσει στη Βουλή.