Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Νότης Μηταράκης, με αντικείμενο την εκκλησιαστική περιουσία.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής: «Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Μακαριώτατος με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, συζητήσαμε σήμερα για την αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όλη την επικράτεια. Κάναμε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων. Και αυτό που είναι σαφές από τη συνάντηση μας είναι ότι η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα είναι χρήσιμη και στην εκκλησία και στην πολιτεία. Στην πολιτεία διότι θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Στην εκκλησία διότι θα ενισχύσει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος που ειδικά αυτή την περίοδο είναι διπλά χρήσιμο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι συμφωνεί απολύτως σε όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης. «Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Απλώς να υπογραμμίσω ότι πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, ώστε επιτέλους να μάθουμε όλοι μας ποια είναι αυτή η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, από το ένα άκρο στο άλλο άκρο. Διότι πάρα πολλά πράγματα ακούγονται. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν της συνεργασίας πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σε αξιοποίηση για το καλό του λαού μας πρώτα απ’ όλα» ανέφερε.