Έξι άνδρες και μία γυναίκα, ελληνικής καταγωγής, οδηγούνται στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, αφού  συνελήφθησαν από την αστυνομία κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων από την Τουρκία.
Στην κατοχή των δυο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 58 δοχεία φυτοφαρμάκων, που μετάφεραν λαθραία με αυτοκίνητο από την Τουρκία στη χώρα μας. Οι άλλοι πέντε που συνελήφθησαν εμπλέκονται στην υπόθεση για την διαδικασία της προμήθειας των φυτοφαρμάκων από την γειτονική χώρα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 58 δοχεία που περιείχαν συνολικά 290 λίτρα φυτοφάρμακο, τρία αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 5.605 ευρώ και 260 λιρών Τουρκίας.

Συγχαρητήρια από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

«H προσπάθεια για την πάταξη τής ασύδοτης δράσης όλων όσων εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων συνεχίζεται και ήδη αποδίδει», δήλωσε ο υπουργός , Αθ. Τσαυτάρης, με αφορμή τις συλλήψεις. «Εφιστούμε την προσοχή στους αγρότες για την ορθή χρήση εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειές τους» ανέφερε.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι θα ζητηθούν τα στοιχεία όλων των Ελλήνων συλληφθέντων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι δικαιούχοι οποιασδήποτε μορφής ενίσχυσης, θα ανασταλεί κάθε καταβολή οικονομικής ενίσχυσης σε αυτούς, από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, που χειρίζεται το υπουργείο.

Η συνεργασία τού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τις Τελωνειακές και Αστυνομικές αρχές, όπως αναφέρεται, παραμένει στενή και θα συνεχιστεί για την πάταξη τής δράσης κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων στη χώρα, που θέτουν σε κίνδυνο τις ίδιες τις καλλιέργειες, την ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη δημόσια υγεία.