Η βόμβα που εξερράγη λίγο πριν τις 3 το πρωί στον Χολαργό φαίνεται πως είχε στόχο την ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη της υπόθεσης Λαυρεντιάδη.
Ήταν τοποθετημένη σε ένα τζιπ που ανήκει σε κάτοικο της πολυκατοικίας.

Κατά την αστυνομία, έκαναν λάθος οι δράστες. Ήθελαν να την βάλουν στο ακριβώς ίδιο τύπο τζιπ που έχει ο σύζυγος της ανακρίτριας Χατζάκη.

Στη ίδια πολυκατοικία διαμένει και ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, με αποτέλεσμα- όπως γράφει το Vima.gr, στην αρχή τα σενάρια για το στόχο της επίθεσης να είναι ακόμη περισσότερα.

Από την έκρηξη έγιναν ζημιές σε σταθμευμένα κοντά στο τζιπ αυτοκίνητα και στην πολυκατοικία, ενώ έσπασαν τζάμια κατοικιών της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από υψηλή εκρηκτική ύλη (πιθανόν μασούρι δυναμίτιδας) με βραδύκαυστο φιτίλι.

Το τζιπ που καταστράφηκε δεν έφερε πινακίδες, ενώ ανήκει σε εργαζόμενη στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Να σημειωθεί ότι στις 11 Νοεμβρίου 2011 είχε γίνει παρόμοια έκρηξη στην πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Σαχτούρη στο Χαλάνδρι όπου διαμένει υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος , που είχε συντάξει το πόρισμα ελέγχου για την τράπεζα Proton Bank A.E συμφερόντων μέχρι πρότινος του Λ. Λαυρεντιάδη.

Μάλιστα και τότε είχε χρησιμοποιηθεί μασούρι δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φυτίλι.


Πηγή: crime.gr