Κατεπείγουσα επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης απέστειλαν έξι δικαστικές Ενώσεις ενόψει των δρομολογουμένων νέων περικοπών στις αποδοχές τους.
Όπως τονίζεται στην επιστολή, οι δικαστές εξάντλησαν όλα τα διαπραγματευτικά μέσα υπογραμμίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικές οι σχεδιαζόμενες νέες περικοπές των αποδοχών τους, οι οποίες έχουν ήδη μειωθεί κατά 38%.
Μάλιστα κάνουν λόγο για «άκαμπτη επιμονή» της κυβέρνησης ενώ υποστηρίζουν ότι οι σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις των αποδοχών τους έχουν ως στόχο την γενικότερη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης καθώς και τον περιορισμό της ανεξαρτησίας και του ελεύθερου φρονήματος των δικαστών.

Στο σημείο αυτό, παραθέτουν συγκριτικά στοιχεία για τις δαπάνες των δικαστών και των βουλευτών κάνοντας λόγο για πολλά προνόμια και φοροαπαλλαγές των δεύτερων.

Τέλος χαρακτηρίζουν «δικαιολογημένη» την αγανάκτηση και αντίδραση των δικαστών εξαιτίας της επιμονή του οικονομικού επιτελείου και απευθύνουν έκκληση προς την κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί λύση.