Παράταση έως το τέλος Μαρτίου, πήρε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ ξεκίνησε και η  καταβολή, 10 εκατομμυρίων ευρώ, για την πληρωμή των εργαζομένων, οι οποίοι θα εξοφληθούν πλήρως, μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με δήλωση του υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, και του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, το υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε την ευθύνη χρηματοδότησης τα α’ τριμήνου του 2013 με 15 εκ. ευρώ, «αξιοποιώντας το έμπειρο υπάρχον προσωπικό».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών σχεδιάζεται η νέα μορφή του προγράμματος, "το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί ως "Kατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων". Το πρόγραμμα – διάδοχος του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα στηρίζεται στις ευχέρειες των νέων εργαλείων της κοινωνικής οικονομίας προκειμένου να ενσωματώσει στη δομή του τους φορείς που το υλοποιούν μέχρι σήμερα, κυρίως όσον αφορά εργαζομένους και δήμους».

Τέλος ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή της α΄ δόσης των οφειλομένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ύψους 10 εκ. ευρώ.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.
TAGS