Παιδιά ενός κατώτερου Θεού είναι οι μικροί άγγελοι που φοιτούν στο 9ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, που εδρεύει επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη 5, στη Λαμία. Το κτίριο του νηπιαγωγείου στερείται παντελώς φυσικού φωτισμού και αερισμού, ενώ δεν διαθέτει ούτε προαύλιο χώρο.

Από ένα μικρό φεγγίτη εισέρχεται ο τόσο πολύτιμος και ζωτικός για την υγιή ανάπτυξη των νηπίων, αέρας.

Στο δε εσωτερικό χώρο του σχολείου, λάμπες φθορίου κρέμονται από φθαρμένα συρματόσχοινα πάνω από τα κεφάλια των νηπίων.

Φυσικά, ούτε η είσοδος του σχολείου διασφαλίζει την αιτούμενη από ένα σχολικό κτίριο ασφάλεια των μικρών μαθητών του καθώς αυτή βρίσκεται στα όρια του πεζοδρομίου, ενώ όλη η μπροστινή πλευρά του σχολείου καλύπτεται από μονούς υαλοπίνακες, οι οποίοι σε διάφορα σημεία έχουν ραγίσει.

Επιπρόσθετα δε το σχολικό έτος 2011 – 2012 στο εν λόγω κτίριο δεν λειτουργούσε ούτε η θέρμανση.

Και όλα τούτα όταν ο Δήμος Λαμιέων καταβάλλει για την εκμίσθωση του ακινήτου αυτού, διόλου ευκαταφρόνητο ενοίκιο. Άλλωστε λεφτά… υπάρχουν.

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο Σύλλογος Γονέων, στις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας, θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για όλα τα παραπάνω. Το ερώτημα είναι αν θα είναι εκεί κάποιος υπεύθυνος για να βάλει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κάποιος πιο κατάλληλος χώρος είτε δημοτικός, είτε ιδιωτικός για να φιλοξενήσει αυτά τα παιδιά. Αρκεί να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι.

 

Πηγή: lamiareport.gr

TAGS