Την ώρα που η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ερευνά οικονομικές ατασθαλίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά τις καταγγελίες για πολυτελή ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη και πάρτι σπατάλης όπως η ανακατασκευή πρυτανικής τουαλέτας με 30.000 ευρώ, ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος ζητά νέα κονδύλια και έκτακτη επιχορήγηση πέραν των 17 εκατ. ευρώ που λαμβάνει ετησίως.
Σύμφωνα με τα «Νέα» ο πρύτανης του ΑΠΘ με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας στις 27 Σεπτεμβρίου προειδοποιεί ότι αν δεν λάβει το συντομότερο δυνατό έκτακτη επιχορήγηση «θα τεθούν σε κίνδυνο οι 600 περίπου θέσεις εργασίας με σοβαρότατες κοινωνικές επιπτώσεις».

Ομως το Πανεπιστήμιο εμφανίζεται να μην είναι σίγουρο πόσα είναι τα χρήματα που απαιτούνται για την πληρωμή των υποχρεώσεων αφού εμφανίζει τρία διαφορετικά ποσά.

Τον Μάρτιο 2012, σε έγγραφο προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το ΑΠΘ δήλωνε απλήρωτες υποχρεώσεις περίπου 5,8 εκατ. ευρώ. Τον ίδιο μήνα, σε έγγραφο προς το υπουργείο Παιδείας, το ΑΠΘ δήλωνε απλήρωτες υποχρεώσεις 4 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούλιο 2012 σε άλλο έγγραφό του το ΑΠΘ δήλωνε απλήρωτες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις περίπου 4,4 εκατ. ευρώ. Και τέλος, στο έγγραφο που απέστειλε ο κ. Μυλόπουλος στον υπουργό Παιδείας στις 27 Σεπτεμβρίου ζητά επειγόντως κονδύλι περίπου 5,2 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των εργολαβιών μέχρι το τέλος του έτους.


Ετησίως το Αριστοτέλειο Ιδρυμα λαμβάνει από κρατική επιχορήγηση 17 εκατ. ευρώ (παλαιότερα ελάμβανε 29,5 εκατ. ευρώ) τα οποία έχουν ήδη εκταμιευτεί.