Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών εξακολουθούν να βρίσκονται οι λογαριασμοί και το «καυτό» ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου ώστε να δοθεί άπλετο φως τόσο στις υπόγειες διαδρομές «μαύρου» χρήματος που διαχειρίστηκε ο πρώην υπουργός όσο και στα πρόσωπα που εμπλέκονται.
Την Κυριακή ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος καταθέσεων και οι έρευνες των Αρχών στρέφονται εκ νέου στα πρόσωπα που είχε κατανομάσει ο εξάδερφος του Άκη, Νίκος Ζήγρας κατά την διάρκεια της πρώτης κατάθεσής του στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το newpost, στην κατάθεσή του, ο κ. Ζήγρας είχε υποστηρίξει ότι «μεγαλοεκδότης είχε λάβει από τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό περισσότερα από 400.000 ευρώ για να πουλήσει το μερίδιο του σε εταιρεία καφέ και εστίασης με την επωνυμία ΣΤΟΑ, επί της οδού Πατησίων, στην οποία ήταν ο βασικός μέτοχος».  

Ο κ. Ζήγρας είπε συγκεκριμένα: «Όσο αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφέ- μπαρ στην Πατησίων με την επωνυμία ΣΤΟΑ γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδος, το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…».

Τότε, το newpost είχε θέσει μια σειρά από εύλογα ερωτήματα, μεταξύ των οποίων, τα στοιχεία του μεγαλοεκδότη καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η εν λόγω συναλλαγή, τα οποία μέχρι και σήμερα παραμένουν αναπάντητα.  

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκε και πάλι στο γραφείο του κ. Μαλλή το περασμένο Σάββατο, επιβεβαιώνοντας εκ νέου, τα όσα είχε πει στην αρχική του απολογία για τη δράση του κυκλώματος, που μέσου ενός δικτύου off – shore εταιρειών ξεπλένονταν εκατομμύρια ευρώ από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.

O κ. Ζήγρας επανέλαβε και τις περίεργες δοσοληψίες μεταξύ του πρώην υπουργού με τον μεγαλοεκδότη, δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση. Μετά και το νέο κύκλο απολογιών, ο ανακριτής φαίνεται να εστιάζει την έρευνα στον μεγαλοεκδότη καθώς και στο εάν τα χρήματα που έλαβε έχουν τελικά δηλωθεί.

Σχετικά Θέματα:
 

Εκδότης πήρε 400.000 ευρώ «μαύρα» από τον Άκη!