Στην ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ εστίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Τα μέλη του ΠΦΣ ενημέρωσαν τον κ. Καμμένο για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός ενώ του έθεσαν τρία σημεία για την ομαλή λειτουργία των φαρμακείων:

-Να προωθηθεί ο συμψηφισμός των οφειλών του δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς.
-Η πίστωση των φαρμακοβιομηχανιών προς τα φαρμακεία να διαρκεί δύο μήνες.
-Να βγουν από τις λίστες του Τειρεσία οι φαρμακοποιοί στους οποίους χρωστά το ελληνικό δημόσιο.

«Αν δεν χρηματοδοτηθεί άμεσα ο ΕΟΠΥΥ όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση και οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση πριν από τις εκλογές- ένα ακόμη ψέμα- τότε θα φτάσουμε στο σημείο που δεν θα μπορεί κανένας ασφαλισμένος να έχει τα φάρμακα που απαιτούνται για την επιβίωσή του», προειδοποίησε ο κ. Καμμένος.

Τόνισε επίσης ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συντάσσονται με τα αιτήματα των φαρμακοποιών και ζητούν άμεσα τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% όπως έχει προσυμφωνηθεί και την πληρωμή μέσω συμψηφισμού των απαιτήσεων των φαρμακείων. «Δεν είναι ανάγκη να εκταμιεύσει χρήματα το ελληνικό δημόσιο. Εάν δοθούν επιταγές οι οποίες θα εισπράττονται μόνο από το δημόσιο, θα τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα των οφειλών και θα μπορέσουν να λειτουργούν τα φαρμακεία και οι ασφαλισμένοι να βρίσκουν τα φάρμακά τους», σημείωσε.
TAGS