Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας, μετά την ανακοίνωση της Credit Agricole ότι επέλεξε την Alpha Bank ως προτιμητέο αγοραστή της θυγατρικής της, στο πλαίσιο του εξελισσόμενου διαγωνισμού πώλησής της.
Τις σοβαρές της ενστάσεις στην επιλογή συγκεντροποίησης του τραπεζικού συστήματος, εκφράζει από την πλευρά της και η ΟΤΟΕ σε σημερινή της ανακοίνωση. Η ΟΤΟΕ θεωρεί, ότι, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε κάθε περίπτωση η κοινωνική διάσταση, με ιδιαίτερη μέριμνα για την εργασία και τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων.

«Σε μια περίοδο που στη χώρα μας η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και η ύφεση της οικονομίας βαθαίνει συνεχώς, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση, αποτελεί θέμα προτεραιότητας στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν μεταξύ της Alpha Bank και της Credit Agricole για τη μεταβίβαση της Εμπορικής Τράπεζας, η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου κοινωνικού σχεδίου, που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα», τονίζει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της.

Η συμμετοχή της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των εργαζομένων και των δύο πλευρών στη διαδικασία αυτή, είναι απαραίτητη. «Στη διαδικασία αυτή, η συμμετοχή της συνδικαλιστικής πλευράς δεν επιβάλλεται μόνο για λόγους διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων στα πλαίσια του ρόλου και των υποχρεώσεών της, αλλά μπορεί να συμβάλει εποικοδομητικά με θέσεις, ιδέες και προτάσεις για το αύριο του τραπεζικού συστήματος και τον ρόλο του, που αφορά στην ανάπτυξη, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει ο ΟΤΟΕ.