Επεισόδια βρίσκονται σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη Δράμα, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων στη περιοχή Παρανέστι που διαμαρτύρονται για την αιφνιδιαστική, όπως λένε, μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα tovima.gr, στο στρατόπεδο μεταφέρθηκαν την Παρασκευή 150 λαθρομετανάστες που έως τότε βρίσκονταν στην Σχολή της ΕΛ.ΑΣ. στην Κομοτηνή προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Μάλιστα ένα μέρος των συγκεντρωμένων προσπάθησε να επιχείρησε να «εισβάλει» στο στρατόπεδο, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε περιορισμένη χρήση χημικών.


Από την πλευρά τους οι κάτοικοι, ανάμεσα στους οποίους όπως αναφέρουν μαρτυρίες ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, πετούσαν πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.


Αναστάτωση προκλήθηκε όταν κάποιος με πιστόλι, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, από το μπαλκόνι οικίας πυροβόλησε δυο φορές κατά των αστυνομικών χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς ενώ στην επιχείρηση αφοπλισμού του πυροβόλησε και άλλες φορές στον αέρα.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι επέστρεψαν στο χωριό και τα πνεύματα ηρέμησαν.